quinta-feira, 1 de agosto de 2013

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS - NOTICIAS AGOSTO 2013

In deze vakantie-editie van de nieuwsbrief aandacht voor enkele bezoeken aan Acopamec. De Wereldjongerendagen in Rio gingen in Bahia niet onopgemerkt voorbij. In vele Vlaamse steden kennen we het fenomeen ‘Stad (Brugge, ...) zingt’, ook op 19 juli had ‘Acopamec zingt’ plaats. En uiteraard nog enkele data om te noteren. Wij nemen verlof en in september verschijnt er geen nieuwsbrief.
Essa edição de noticias será só em neerlandês por falta do tempo para traduzir, nossas desculpas. Estamos em férias e a próxima edição será em outubro.

 
AGENDA

 
DE HAAN – TRAMMELANT – op zaterdag 3 augustus
Tijdens de feestdagen van Trammelant in De Haan is er Braziliaanse sfeer in cocktailbar Ipanema.
Vanaf 16 uur op het pleintje naast de kerk is er kindersalsa, vervolgens Capoeira demonstratie en initiatie salsa vanaf 19.30 uur. Om 21 uur tot 3 uur in de morgen is er Latino party time. Toegang is vrij.
Ook speelgoedwinkel “Haan op Stelten” staat op het pleintje aan de Monicakerk met een visput voor kinderen van 10 uur tot ongeveer 18 uur. De opbrengst gaat naar Acopamec. Inlichtingen: 
www.haanopstelten.be
 
VICHTE KERMIS – weekend van 13/14/15 september
Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september worden de projecten van de missiewerkgroep van Vichte in de kijker gezet, Acopamec in Brazilië en Iloilo in de Filipijnen. Alles gebeurt in de Oude Kerk van Vichte die als cultuurcentrum gebruikt wordt. Op vrijdagavond 13/09 is er een optreden voorzien in het Oud Kerkje van Vichte van een folkgroep. De zondagnamiddag zijn er volksspelen, petanque, een tentoonstelling, verkoop van producten van onze projecten, infostand, een bar, een prijskamp, … en alle opbrengst gaat naar onze projecten.

 
WERELDJONGERENDAGEN IN RIO
Hun aankomst op 13 juli ging in Salvador niet onopgemerkt voorbij. 150 Vlaamse jongeren die een ganse week in het Bahiaanse binnenland het doen en laten van de gelovige gemeenschap zouden delen. In Ruy Barbosa en omgeving waren ze te gast in pleeggezinnen. Hun relaas, fotos en filmpjes kan je bekijken op www.versevis.be.http://nieuws.vtm.be/buitenland/53766-vlaamse-jongeren-rio-wachten-op-paus

 
BELGEN OP BEZOEK
Tijdens de maand juli waren nogal wat Belgen op bezoek in Acopamec. Caroline Decuyper was er met haar man en kinderen. Ongeveer 20 jaar geleden werkte ze hier als pedagoge toen Acopamec nog in de kinderschoenen stond, enkele colegas van toen waren blij verrast met haar bezoek. Ook Padre Marc Pollet was hier al eens in de vroegere jaren en beleeft 2 heerlijke weken in het herontdekken van Salvador en omgeving samen met zijn nicht(je) Lore. Ze zijn te gast in het ‘Hannshof’ bij Guido en Maria. Samen met padre Marc kwamen ook Simon en Ruben, de neefjes van padre Michel op bezoek. Voor hen was het de eerste vliegreis en een fantastische ervaring. Ze blijven nog tot 8 augustus en keren dan met padre Marc en Lore terug naar België.

 
ACOPAMEC ZINGT – ACOPAMEC CANTA
‘Acopamec canta Caetano Veloso’, een avond om niet te vergeten waar honderden meezongen met alle gekende nummers van de nog steeds populaire zanger Caetano Veloso, broer van Maria Bethania. Het was de afdeling muziek van de sector “Arte e Cultura” die deze voorstelling hadden voorbereid. Een dikke proficiat.

Nenhum comentário:

Postar um comentário