domingo, 30 de agosto de 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER - NOTICIAS SETEMBRO 2015

Enkele activiteiten kleuren de maand september maar ook augustus ging niet onopgemerkt voorbij. Er was een optreden van de kinderen uit de naschoolse opvang, een cursus Engels voor de beroepsafdeling en we hadden de “bazaar”. In België was padre Michel aanwezig op een wereldwijde ontmoeting en voor wie nog niet genoeg aan feesten heeft, in een extra bijlage aandacht voor de wereldmaaltijd te Christus-Koning Brugge op zondag 27 september.

Algumas atividades acontecerão durante o mês de setembro, mas o mês de agosto não passou despercebido. Houve apresentação das crianças da alfabetização, um curso de Inglês para a formação profissional e o “bazar”. Padre Miguel participou na Bélgica da reunião global e para as pessoas que querem um almoço especial temos em anexo mais um convite.

25 SEPTEMBER – INFO EN FEESTAVOND IN OOSTKAMP – 25 JAAR ACOPAMEC.

Wanneer: vrijdag 25 september
Waar: de Vrije Basisschool De Vaart, Patersonstraat 98, 8020 Moerbrugge/Oostkamp.
Aanvang: 19.30 uur
Inkom: gratis

Informatie in vorige nieuwsbrief of op www.werkgroepacopamecbrugge.blogspot.com.br of op www.kontinenten.be

KERMISWEEKEND TE VICHTE

Vrijdag 18/09/2015 om 20 u.

Optreden van Lien & Bart
Retro-kleinkunst-luisterlied-poëzie
zonder franjes-pur sang                      

Toegangsprijs vvk € 12 – add € 15

Zondag 20/09/2015 vanaf 14 u.
Gezellig samenzijn in de bar, met volksspelen en tombola met prachtige prijzen.
(Trekking zondagavond 18u)
 samen met de boekenbeurs van het Davidsfonds Vichte

Doorlopend tentoonstelling van schilderijen, keramiek, brons, juwelen, tekeningen.  
Zaterdag en zondag van 11 u. tot 18 u.  Met verkoop van de kunstwerken.

Alle activiteiten gaan door in en rond de Oude Kerk te Vichte en zijn ten voordele van de projecten Acopamec en Ilo-Ilo.

Kaarten voor het optreden en info
Werkgroep Iloilo
-familie Vaneeckhout-Vantomme     056 77 50 22             
-familie Verschueren- Kerkhove       056 77 42 24
-familie Nuyttens- Beirlaen                0496 03 12 34


FEIJOADA DA ACOPAMEC

Data: 12/09/2015 a partir das 12 horas
ingresso: R$ 15,00
local: na sede da Acopamec (Rua São Mateus 6, Mata Escura)

ENGELSE LES – CURSO INGLES
Gedurende twee weken gaven Amissa Verstraete en Sarah Vergaerde een basiscursus Engels aan de leerlingen uit de beroepsafdeling. Voor vele leerlingen een eerste kennismaking met een vreemde taal en een ervaring hoe belangrijk het is te kunnen communiceren in het Engels. Het was een vrijwilligerswerk voor herhaling vatbaar. We zijn Amissa en Sarah heel dankbaar voor deze inbreng die ze schitterend hebben gedaan.
Amissa Verstraete e Sarah Vergaerde deram durante duas semanas um curso de Inglês básico para os alunos do setor de educação profissional. Para muitos alunos foi uma introdução à língua estrangeira e uma experiência de quanto é importante se comunicar em Inglês. Nós somos muito agradecidos pela contribuição espontânea de Sarah e Amissa.

TONEEL – TEATRO “MENINA BONITA DO LAÇO DE FITA”
Gedurende de maanden mei, juni en juli werd in de alfabetiseringsklas het boek “Menina bonita do laço de fita” van jeugdschrijfster Ana Maria Machado voorgelezen, gelezen, verwerkt en in toneelvorm gegoten. Het werd daarna verschillende malen opgevoerd in de theaterzaal van Acopamec.
Voor de kinderen een hele ervaring om een boek in beeld om te zetten en in het kader van het alfabetiseringsproces een hele vooruitgang.
O livro ‘Menina Bonita do laço de fita’ da escritora Ana Maria Machado foi lido durante as aulas de alfabetização. Os alunos transformaram o livro em uma peça de teatro que foi apresentada várias vezes no teatro da Acopamec. Parabéns para as crianças e educadores.
BAZAR

Op woensdag 19 augustus werd in Acopamec een “bazaar” gehouden. Dat is een gebeuren waar vooral speelgoed en  kledij verkregen door verschillende milde schenkers voor een appel en een ei te koop wordt aangeboden. De opbrengst is voor de werking van Acopamec.

Um ‘bazar’ foi realizado na quarta-feira 19 de agosto na Acopamec. Roupas e brinquedos foram vendidos para ajudar no funcionamento da instituição.
WERELDWIJDE ONTMOETING IN ROESELARE – ENCONTRO MUNDIAL EM ROESELARE
Communicatie en dialoog waren de hoofdingrédiënten van de kleurrijke namiddag op zondag 16 augustus te Roeselare (België).  
Alle leeftijden, alle culturen, mensen vanuit verschillende  continenten met een eigen kijk op de wereld wisselden ideeën uit. 
Vele initiatiefnemers en verantwoordelijken van verschillende projecten waren erbij. Onder hen ook padre Michel. 
A comunicação e o diálogo foram os ingredientes principais durante um encontro mundial no domingo 16 de agosto em Roeselare (Belgica). Todas as idades, todas as culturas, pessoas de diferentes continentes se juntaram trocaram ideias. Muitos promotores e responsáveis de diferentes projetos estavam lá, entre eles Padre Michel.

Nenhum comentário:

Postar um comentário