terça-feira, 12 de julho de 2011

NIEUWSBRIEF FEBRUARI - NOTICIAS FEVEREIRO 2011

Na het uitgebreid jaarverslag in de vorige nieuwsbrief zijn we hier met de gewone maandelijkse versie waarin je nieuwsjes van Acopamec en de werkgroep in België kan terugvinden.
Depois do relatório do ano de 2010 no último boletim, estamos aqui de novo com as informações mensais nas quais você pode encontrar novidades sobre Acopamec e o Grupo Acopamec da Bélgica.
PODIUM VOOR DE PASSIE
Podium voor de Passie” is een initiatief van het duo Alexander Makay en Patrick Pieters dat elke eerste zaterdag van de maand een muziek- of theatervoorstelling organiseert in de orgelzaal van het Conservatorium ten voordele van een goed doel. Betalen hoeft niet, een ingesteldheid die Makay typeert, muziek en cultuur mag niet iets zijn dat enkel maar voor geld beschikbaar wordt, maar iedereen heeft er recht op of je nu rijk of arm bent. Na het concert mag men op vrije basis een bijdrage geven die dan telkens naar een goed doel gaat. Gedurende de maanden maart, april en mei is dat voor Acopamec. “Podium voor de Passie” ontving op 22 mei 2010 “De Jef”, een prijs die door het ACW-Assebroek uitgereikt wordt aan een organisatie of vereniging waar mensen zich vrijwillig inzetten voor een betere samenleving.
“Palco para a Paixão” é uma iniciativa da dupla Alexander Makay e Patrick Pieters. Cada primeiro sábado do mês é organizada uma representação de música ou teatro na sala de órgão do Conservatório de Brugge para o benefício de uma instituição de caridade. A entrada é grátis porque todos têm direito de música e cultura. Após o concerto as pessoas podem livremente oferecer uma contribuição para uma instituição de caridade. Durante os meses de março, abril e maio a instituição beneficiada será a Acopamec. “Palco para a Paixão” recebeu em 22 de maio de 2010 "O Jef”, um premio que o ACW-Assebroek dá anualmente para uma organização ou associação, onde as pessoas trabalham voluntariamente para a construção de uma sociedade melhor.
Alexander Makay, een Vlaams gitarist met Hongaarse roots begon zijn gitaarstudie bij Jacques Vande Ginste. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in de klas van Yves Storms. Daarnaast studeerde hij ook Harmonie, Contrapunt en Fuga bij Anna-Maria Van Haute. Tijdens die opleiding volgde hij regelmatig privéles bij Armand Coeck, wiens solo gitaarmuziek en concerto een onderdeel vormen van zijn repertoire. Alexander specialiseerde zich in de vertolking van werken van Johann Sebastian Bach op gitaar, waaronder de integrale uitvoering van zijn eigen bewerking van Bachs Goldbergvariaties in de Bijloke (2006) in duo met Yves Storms. Onder de naam “Contrapunto” vormt hij een duo met traversospeler Patrick Beuckels, met als kernprogramma werk van Bach. 
Alexanders repertoire strekt zich van Middeleeuwse muziek tot hedendaagse werken, als solist, maar ook in verschillende kamermuziekverbanden. Hij trad verscheidene keren op als solist met orkest.
Als componist schreef hij verschillende werken voor gitaar, een koorwerk en een bundel voor piano, orgel of klavecimbel, “12 Reflections on 2138”, die in het najaar 2010 gepubliceerd werd samen met een opname van het werk.
Momenteel is Alexander Makay actief als uitvoerend muzikant, componist en bewerker. Tevens is hij ook verbonden als leraar gitaar aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Menen.
Patrick Pieters is als gewezen onderwijzer in de Basisschool van Zomergem voornamelijk actief in het vrijwilligerswerk. Naast “Podium voor de Passie” is hij te vinden in de vereniging Uzeplekke (www.uzeplekke.be), het computeratelier van vzw Oranje en daarnaast schrijft hij als een gewaardeerd muziekkenner, met een passie voor klassieke muziek, recensies voor de Stadsomroep Brugge.
Een uitgebereid programma voor de concertreeks ten voordele van Acopamec wordt nog toegezonden maar wens je nu al een voorsmaakje dan is er op zaterdag 5 februari om 20 uur een concert ten voordele van vzw Gangalf. Alvast welkom in de Orgelzaal, Muntplein 6 te Brugge.
FOTOVERSLAG VAN DE GESCHENKENBEURZEN TIJDENS DE EINDEJAARSPERIODE
FOTOS DURANTE AS FEIRAS AO FIM DO ANO 2010.
Eind 2010 kon je op verschillende geschenkenbeurzen de stand van Acopamec vinden, hier enkele fotos.
Ao fim do ano 2010 tivemos na Bélgica algumas feiras de Natal onde o estande de Acopamec foi presente, aqui algumas fotos.
ACOPAMEC IN EEN NIEUW KLEEDJE – ACOPAMEC UM “FACELIFT”
  Na twintig jaar heeft Acopamec een nieuw kleedje aangetrokken, de muren werden herschilderd en waar nodig betegeld. Boven alles uit prijkt nu het embleem van Acopamec.
Depois de 20 anos tem Acopamec um facelift, as paredes foram repintadas e azulejadas, onde necessário. Acima de tudo, agora brilha o logo da Acopamec.

Nenhum comentário:

Postar um comentário